26 Nisan 2017 Çarşamba

DOĞRU OKUL SEÇİMİ İÇİN 10 MADDE


2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için erken kayıt dönemi başladı. Yabancı dil, burs ve sosyal imkanlar derken veliler, çocuklarının geleceği için nasıl bir okul seçmeleri gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorlar. 

İşte size lokasyondan, eğitim kadrosuna; dersliklerden atölyelere; okul seçiminde dikkat edilmesi gereken 10 unsur: 

1. Duyduklarınız, araştırmalarınız ve referanslar sonucunda bir okul listesi hazırlayın.
2. Listenizi kısaltmak istiyorsanız, önceliklerinizi ve çocuğunuzun karakter ve kişisel eğilimlerini göz önünde bulundurarak listenize yeniden göz atın.
3. Listede eleme yaptıktan sonra seçtiğiniz okulları çocuğunuzla birlikte öğrencilerin okulda olduğu saatlerde gezmeye çalışın.  
4. Sınıfları, okuldaki öğrenme ortamlarını, atölyeleri gezin. Kullanılan eğitim teknolojileri, donanım ve yazılımlar hakkında bilgi alın.
5. Okul yöneticileriyle görüşün. Okul hakkındaki görüşmeyi okul yöneticisi ile yapın.
6. Erken kayıt döneminden faydalanın. Hem ilk kez kayıt yaptırırken hem de kayıt yenileme döneminde erken kayıt avantajlarından yararlanabileceğiniz bir planlamaları olup olmadığını sorun.
7. Başarıya özel burs desteğini sorun. Akademik başarının yanı sıra sanat, spor ve sosyal alanlarda da başarıları bulunan öğrencilerin de burs almaya hak kazanabileceğini unutmayın. 
8. Akademik ve sosyal kazanımların kesintisiz olarak devam etmesini sağlayacak, çocuğun anaokulundan yüksek öğrenime kadar aynı kurumda devam etmesini istiyorsanız seçiminizi yaparken her kademe hakkında bilgi alın.
9. Klasik eğitim anlayışı ve söylemlere takılmadan, okulun yetiştirmeyi hedeflediği öğrenci profili hakkında bilgi 
10. Karar sürecinde çocuğunuzun görüşünü mutlaka alın, onun fikrini en önemli kriter olarak değerlendirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLADI

30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü 3 oturumda gerçekleşen 2018 YKS sonuçlarının 31 Temmuz’da açıklanmasının ardından TYT (Teme...