9 Temmuz 2018 Pazartesi

ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN YAZ TATİLİ ÖNERİLERİ



Öğrenciler bir taraftan dersler, sınavlar, projeler, ödevler bir taraftan da tatil planları ve hayalleri ile bir eğitim yılını tamamladılar. Yoğun bir ders yılının sonunda dinlenmeyi, arkadaşlarıyla rahatça buluşmayı ve erteledikleri aktiviteleri yapabilmeyi dört gözle bekliyorlar. Peki ama karne konusunu nasıl değerlendirmek gerekiyor? 

Öncelikle, çocuklarınızı her zaman ve her durumda koşulsuz olarak sevdiğinizi, kabul ettiğinizi ve değer verdiğinizi hissettirmelisiniz. Böylece çocuklarınız; karnelerindeki notların, sizin onlara duyduğunuz sevgi, güven, kabul ve değeri asla değiştirmeyeceğinin bilincinde olurlar.

Karne, çocuğunuzun kişiliğinin raporu değildir. Sadece, bir eğitim dönemine ait bir sonuç belgesidir. 
Çocuğunuzun, öncelikle iyi notlarını vurgulayabilir, sonra başarısız notların üzerinde durabilirsiniz. Ceza vermekten kaçının. Asla suçlayıcı konuşmayın. 

Çocukları, kardeşleriyle ve arkadaşlarıyla kıyaslamak, onun özgüvenini ve benlik algısını zedeleyerek, bu problemi aşamayacağı duygusuna neden olabileceği için bu tür davranışlardan kaçınmaya çalışın. 
Davranış notlarının da sizin için çok önemli olduğunu çocuğunuza hissettirin. 

Ona GÜVENİN ve MOTİVE edin. Bir çocuk için en büyük karne ÖDÜLÜ; ona zaman ayıran, SEVGİ gösteren aileleridir.

TATİL ÖNERİLERİ 
KİTAP OKUMAK 
*Kitap okumak, hayal gücünü geliştirirken entelektüel gelişime de büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle ülkemizde uygulanan sınavlarda kitap okuyan öğrencilerin gelişen analiz ve yorumlama yetenekleri sayesinde çok daha başarılı oldukları görülmüştür. 
* Kitap okumak, okuma hızını artırır. Böylelikle öğrenciler sınavlarda yaşanan süre sorununu en aza indirgeyebilirler. Bu yüzden yaz tatilinin vazgeçilmezi olarak kitap okuma bizim önerilerimiz içerisinde birinci sırada yer alıyor. Onlarla hazırlayacağınız okuma listesi ile yaz tatilinizi keyifle geçirebilirsiniz.

SPOR YAPMAK 
*Planlı yapılan fiziksel aktivitelerin, öğrenmeye olan katkısı eğitimciler tarafından yadsınamaz. 
Öğrencilerin bedenlerinin sağlıklı olması ve etkili öğrenebilme gerçekleştirebilmeleri için ebeveynler tarafından spor yapmaları konusunda desteklenmeleri gerekiyor.
*Yaz döneminde öğrencinin ilgi alanı ile ilgili spor faaliyetine yönlendirmek, hatta rol model olabilmek onların hem bedensel sağlıkları hem de zihinsel sağlıkları için önem arz ediyor. 

SANATSAL AKTİVİTELER YAPMAK 
*Sanat, hayal gücünün sınırlarını keşfe çıkaran, belki de kendimize en yakın olduğumuz keyifli bir yolculuk. İnsanın farkındalığını artıran birçok farklı disiplini içerisinde barındıran sanat, çocuklar için vazgeçilmez bir uğraş. Dünyadan etkilenen, dünyayı değiştiren bir disiplin olarak sanatı her yaştaki öğrencilerimize öneriyoruz. 
*Sizinle yapacakları bir çalışma da onların hafızalarında muhakkak en özel anlarda saklı tutulacaktır.


AKADEMİK ÖNERİLER 
*Öğrenme süreci tatil döneminde de devam etmeli. Yaklaşık üç ay boyunca tatil yapacak öğrencilerimize akademik olarak da önerilerimiz var.
*Konu tekrarı yapmak: 
Konu tekrarı yapmak unutmayı engelleyeceği gibi yeni döneme hazır başlamayı sağlar.
*Eksik kalan konuları tamamlamak: 
Tatilde öncelikle eksik konular tamamlanmalı. Eksik olan konuların üzerine, yeni konular çalışılırsa verimli bir çalışma olmaz. Bu yüzden eksik konular tamamlanıp, üzerine yeni öğrenmeler yapılmalıdır.
*Sınav hazırlığında olan öğrenciler: 
Sınava hazırlık sürecine giren öğrencilerimiz için sizin desteğiniz çok önemli. Konu eksiklerini bitiren öğrenciler, konu tekrarları ile birlikte zaman planlamalarına da özen göstermeliler.
Sizlere; tatil planlarınızı yaparken, çocukların gelişim alanlarına göre aşağıdaki birkaç faaliyeti önerebiliriz.

Kendi koşullarınıza ve çocuğunuzun ilgilerine göre bu faaliyetleri daha da çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLADI

30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü 3 oturumda gerçekleşen 2018 YKS sonuçlarının 31 Temmuz’da açıklanmasının ardından TYT (Teme...